În perioada 23 august, ora 08:00 – 26 august, ora 08:00, instituția noastră a fost solicitată să intervină pentru gestionarea a 118 de situații de urgență produse pe teritoriul județului Gorj, astfel:
▪ 58 de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație;
▪ 46 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat;
▪ 4 accidente rutiere;
▪ 3 incendii izbucnite la construcții;
▪ 2 misiuni pentru asigurare măsuri de protective specific la evenimente publice;
▪ 5 alte intervenții.
58 de incendii de vegetație uscată și fond forestier în ultimele 3 zile
Din păcate, în ciuda tuturor mesajelor preventive transmise prin toate mijloacele de informare, incendiile de vegetație uscată și fond forestier continuă să fie numeroase și să pună în pericol comunitățile. Eforturile echipajelor de intervenție pentru limitarea efectelor acestor arderi sunt enorme.
„Mulțumim, pe de o parte tuturor voluntarilor și reprezentanților unităților administrativ teritoriale care s-au alăturat echipajelor noastre de intervenție pentru ca flăcările să nu afecteze, iremediabil, comunitățile, iar pe de altă parte reprezentanților mass-media pentru multiplicarea mesajor noastre preventive menite să stopeze acest fenomen.
Din păcate, în acest an, eu existat și două victime! Este vorba despre doi bărbați cu vârste de 69 și 70 de ani care au fost surprinși de incendii încercând să stingă flăcările scăpate de sub control înainte de sosirea echipajelor noastre specializate și au suferit arsuri grave.
Pentru a stopa acest fenomen, este necesar să ne implicăm fiecare dintre noi, prin discuții pe care le putem avea cu familiile, vecinii sau prietenii noștri pentru a-i determina pe cei care utilizează focul deschis pentru a scapa de resturi sau pentru a igieniza terenurile agricole să renunțe.
Cei care aleg incendierea pentru resturi și terenuri trebuie să conștientizeze că pagubele pentru mediul înconjurător sunt iremediabile și că sunt puse în pericol comunitățile, construcțiile și chiar viețile oamenilor!”, conform ISU Gorj.