Dacă vă simțiți copleșiți de informațiile în flux constant pe care le aduce Facebook sau dacă pur și simplu vă doriți o pauză de la mediul online, aveți la dispoziție două opțiuni: ștergerea sau dezactivarea contului vostru de Facebook. Cu toate acestea, înainte de a face acest pas semnificativ, este important să înțelegeți diferențele dintre aceste două proceduri.

Ștergerea contului de Facebook este o decizie definitivă și ireversibilă. Odată ce ați ales această opțiune, toate datele asociate cu contul vostru – inclusiv mesaje, fotografii și alte informații pe care le-ați împărtășit – vor fi pierdute pentru totdeauna. Nu veți mai putea recupera aceste date, indiferent de regretul pe care l-ați putea avea mai târziu.

De asemenea, procesul de ștergere a contului durează până la 90 de zile, timp în care datele sunt șterse din servere. Însă, chiar și după ștergere, unele informații, cum ar fi mesajele pe care le-ați trimis altor persoane, vor fi în continuare vizibile.

Pe de altă parte, dezactivarea contului vostru de Facebook este o soluție temporară și reversibilă. Când un cont este dezactivat, profilul vostru devine invizibil pentru ceilalți utilizatori de Facebook și nu veți mai primi notificări. Cu toate acestea, toate informațiile asociate contului rămân în siguranță în baza de date a Facebook și pot fi accesate din nou în orice moment.

Când dezactivați contul, puteți alege dacă doriți sau nu ca oamenii să vă poată căuta și să vă poată trimite mesaje. De asemenea, dacă decideți să vă reactivați contul, totul va fi exact așa cum l-ați lăsat, inclusiv prietenii, fotografiile și orice alte informații pe care le-ați împărtășit.

În mod interesant, Facebook oferă și o opțiune de “Legacy Contact” – o persoană pe care o desemnați pentru a gestiona contul dvs. dacă acesta este memorializat. Aceștia pot partaja un mesaj final în numele dvs., răspunde la cererile de prietenie și actualiza fotografia de profil și cea de copertă.

Așadar, alegerea între a șterge sau a dezactiva contul de Facebook se reduce în mare parte la cât de permanentă doriți să fie decizia. Dacă doriți o pauză temporară de la rețeaua socială, dezactivarea poate fi cea mai bună opțiune. Dacă, în schimb, vă doriți să vă distanțați definitiv de Facebook, ștergerea contului este calea de urmat.

Oricare ar fi decizia dvs., este esențial să vă asigurați că aveți o copie a datelor dvs. importante înainte de a lua măsuri ireversibile. Facebook oferă opțiunea de a descărca o copie a datelor dvs., inclusiv postările, fotografiile, videoclipurile și informațiile de profil, pentru a vă asigura că nu pierdeți nimic important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *